top of page

Protokoll Styrelsemöte 20181110

PA IES Ã…RSTA

Protokollfört vid styrelsemöte den 22 november 2018, kl 18:00

Närvarande styrelsemedlemmar:

Anita Hillerström Vagli, Ordförande

Per-Erik Jalava

Anna Rönnbäck Bertell

Helene Wallberg

Alexandra Jansson

Kristiina Lenman

Bita Zadsham (från 18.20)

Andra närvarande: Camilla Veiseth, revisorsuppleant

Lia Österman, IES Årsta representant

1. Mötets öppnande

Anita hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

2. Godkännande av dagordningen

Dagordningen, som skickats ut före mötet, godkändes. På Lias förslag lades till ‘Winter Fair’ till under ‘Kommande aktiviteter’.

3. Val av justerare

Helene valdes att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

4. Godkännande och justering av förra mötets protokoll

Föregående mötets protokoll godkändes och undertecknades.

5. Ekonomi – information från kassören

Per-Erik informerade att Swish för tillfället inte fungerar. Vidare föreslog Per-Erik att föreningen ansöker om skattebefrielse hos Skatteverket.

Det beslutades att uppdra åt Per-Erik att ansöka om skattebefrielse.

6. Information från skolan

Lia hade inget speciellt att informera om från skolan, inget särskilt hade hänt sedan förra mötet. Återkoppling gällande Matfestivalen har varit att det blev en riktig succé. Lia föreslog att föreningen nästa år kan överväga att ta ut en entréavgift på 15-20 kr.

7. Kommande aktiviteter

Luciafika 13/12 Lia informerade om rektors förfrågan om PA kunde tänka sig att bjuda personalen på en fördrink/glögg innan personalens julfest fredagen den 14 december istället för det tidigare planerade Luciafikat den 13 december. Det skulle i så fall bli en mindre tillställning med enbart glögg, julmust samt lite tilltugg (t ex pepparkakor m/blåmögelost och godis) och därigenom mindre jobb för styrelsen. Alla tyckte detta var en bra idé.

Det beslutades att flytta Luciafikat för personalen till 14 december kl 14.00 - 15.30 enligt förslag och istället bjuda på glögg, pepparkakor m m. De som kan bör vara på plats en halvtimme innan.

Introduktionsdagsfika 2019 Introduktionsdag är planerat till den 16 februari, i skolans matsal. Det diskuterades om PA:s villighet att ställa upp med ett café igen. De praktiska detaljerna ska tas upp senare. Mötet tog också upp ifall 8:orna borde ges möjligheten att göra detta. Det noterades samtidigt att PA behöver pengar, speciellt för att arrangera Spring Fair. Alexandra förklarade även, att i anslutning till discot, har det varit svårt att få återkoppling från 8:ornas föräldrar gällande snacks till discot. Det beslutades att PA tar hand om introduktionsdagsfikat den 16/2.

Spring Fair 2019 Lia föreslog att PA arrangerar Spring Fair i maj 2019, t ex lördag den 11 eller 18 maj. Det flesta IES skolor organiserar detta. Man kan till exempel arrangera en auktion. Lia redogjorde att hon har tidigare varit med om aktionerandet av allt från hundpassning, frisör-services och 1-timmars extra undervisning till uthyrning av sommarstyga för en vecka och båt för 3-dagar. Dessutom tips på loppis, mat (korv, hamburgare, popcorn-machine), hoppborgar osv. Anita föreslog att PA bjuder in alla klassföräldrar till det första styrelsemötet 2019 för att diskutera om Spring Fair och dela ut ansvarsområderna för varje grupp med klassföräldrar.

Det beslutades att PA bjuder in klassföräldrar till den första styrelsemötet i januari den 17/1. Anita förberedder utkastet för inbudan och skickar till övriga styrelsemedlemmar.

Winter Fair Lia informerade att de tre sista skoldagarna i december är Choice Days, där eleverna kommer att tillverka olika saker. På den avslutande dagen kommer eleverna att sälja alla dessa saker. Lia undrade om PA vill ställa upp och sälja någon förtäring, t ex kaffe den 19:e december kl 13.30-15.00.

Det beslutades att på grund av att många styrelsemedlemmar inte kan vara med, så ställer PA inte upp i år.

8. Övriga ärenden

Hemsidan och sociala medier

Alexandra informerade att Facebook-sidan är uppe och igång. Anita skickar ut länken till klassföräldrarna och styrelsen. Anita meddelade att Ulrika har lagt bilder från FN-dagen på hemsidan. Alexandra kommer även att starta ett Instagram-konto inför nästa möte.

Informationsmail från styrelsen.Årsavgift till PA – information till föräldrar

Det diskuterades om och huruvida PA ska börja skicka ut informationsmail en gång i månaden till föräldrarna om vad PA gör och vad som är på gång. Lia kollar upp om länken till detta kan inkluderas i rektorns mail, som han skickar ut varje månad. Planen är att skicka ut det första innan jul. Anita åtog sig att förbereda och skicka ut utkastet till styrelsen och då även inkludera information om medlemsavgift/årsavgift till PA.

Styrelsens julavslutningsmiddag 13/12

Anita föreslog restaurang Surfers på Regeringsgatan där hon har gjort en preliminärbokning (middagen sker på egen bekostnad). Alla var överens om detta.

Det beslutades att ställa in det formella styrelsemötet den 13 december, eftersom det i nuläget inte behövs. Eventuella ärenden, som kan uppstå, kan diskuteras via mail.

Nästa styrelsemöte blir den 17 januari 2019.

Övrigt

Anna hade ett förslag att organisera stjärnkikar-kväll med varm choklad och korv nu under den mörka årstiden. Det beslutades att ta upp det på nästa möte med klassföräldrarna.

9. Mötets avslutande

Ordföranden förklarade mötet avslutat kl 18.50.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Anita Hillerström Vagli, ordförande Kristiina Lenman, sekreterare

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Helena Wallberg, justerare

Senaste inlägg

Visa alla

Protokoll Styrelsemöte 20190813

PA IES ÅRSTA Minutes of the Board Meeting on 15 August 2019, kl 18:00 Board members present: Anita Hillerström Vagli, Chairman Helene Wallberg Bita Zadsham Maya Kasina Alexandra Jansson Kristiina Lenm

Protokoll styrelsemöte, 20190516

PA IES ÅRSTA Minutes of the Board Meeting on 16 May 2019, kl 18:00 Board members present: Helene Wallberg, Chairman Ulrika Ljung Alexandra Jansson Others present: Lia Österman, IES Årsta representativ

Protokoll Styrelsemöte 20190604

PA IES ÅRSTA Minutes of the Board Meeting on 4 June 2019, kl 18:00 Board members present: Anita Hillerström Vagli, Chairman Bita Zadsham Anna Rönnbäck Bertell Kristiina Lenman Ulrika Ljung Alexandra J

bottom of page